AB ateliér

Wellness Hotel**** Rozsutec, Vrátna Dolina

Prestavba a prístavba

Autori: Martin Bišťan, Juraj Záhorec
Spolupráca: Michal Vierik, Stano Šutvaj

Hotel bol ocenený titulom Stavba roka.

Stavba sa nachádza na exponovanom južnom svahu, ktorý je orientovaný oproti zjazdovke s krásnym výhľadom na široké okolie a masív Rozsutca. Pôvodná budova penziónu sa kompletne zmenila. Tvaru strechy ostáva pôvodný. Fasády sú kompletne zmenené a design stavby je prispôsobený novej funkcii budovy. Prístavba wellnessu k objektu nadväzuje na jestvujúcu časť trojpodlažnou hmotou s pultovou strechou. Celý objekt je projektovaný ako nízkoenergetický objekt kategórie B++. Stavba je technologicky na najvyššej úrovni. Vykurovanie a príprava TUV je kompletne zabezpečené tepelnými čerpadlami s inteligentným riadením celej prevádzky.