AB ateliér

Vila, Námestovo

Novostavba

Autori: Martin Bišťan, Juraj Záhorec
Spolupráca: Michal Vierik

Architektonické riešenie areálu vychádza z prírodných daností pozemku, ktorý je tvorený dosť prudkým svahom, a z veľkorysým pozemkom, na ktorom sme mohli navrhnúť rozvinutú dispozíciu pre klienta. Dom je komponovaný na plochu ako nízkoenergetická stavba s využitím atraktívnych pohľadov na mesto a okolitú prírodu. V návrhu sme plne rešpektovali záujmy klienta a jeho spoločenské postavenie, ktoré sa odrazilo vo voľnej a priestrannej a presklenej dispozícii, kde je dôsledne oddelená verejná časť domu od súkromnej. Súčasťou domu je aj wellness časť, ktorá obsahuje saunovú časť s jacuzzi a relaxačné priestory. Na terasu je orientovaný aj exteriérový krb, ktorý naväzuje na spoločenskú časť domu.