Popis projektu

Novostavba rodinného domu, je situovaná v obci Klin na oslnenom svahu, ktorý sa zvažuje k Oravskej priehrade.
Objekt domu je hmotovo komponovaný ako dvojpodlažný zasadený do terénu tak, aby horné podlažie malo nástup priamo od cesty. Dom je bezbariérový a riešený ako nízkoenergetická stavba.
Hmotovo je komponovaný ako dve nezávislé hmoty s vykonzolovaným vrchným podlažím, aby sa maximálne využila dráha slnka a oslnenie interiéru. Na prízemí sú umiestnené všetky denné aktivity rodiny. Na poschodí je umiestnená spálňová časť domu s kompletným vybavením. Celý život v dome je orientovaný do záhrady s ktorou je dom prepojený cez exteriérovú terasu a konzolovite vyloženú terasu z horného podlažia.

Miesto realizácie:

Klin

Autor:

Martin Bišťan , Juraj Záhorec

Podobné projektyVšetky projekty

Upozornenie

Stránka ešte nie je v produkčnej verzii. Prebieha vývoj.
Za pochopenie ďakujeme.